1_180_6th_ave__0120.jpg

Recent condominium developments have enlivened Soho’s skyline, but their interior details do not always inspire. Our approach to this renovation is as much a process of subtraction as addition. A slum of ceiling access panels, smoke detectors, and grilles are reorganized into harmonious planes. Newly-invisible door hinges keep the focus upon dual-tinish levers. Bleached walnut panels, matching the existing kitchen, line the Foyer and wrap into adjacent spaces.

 

In the Living and Dining Area, curvilinear furniture establishes welcoming zones within a challenging trapezoidal space. A textured plaster enclosure above a new fireplace conceals a television. Two bedrooms were converted to home offices for the high-profile professional couple that commissioned the project. One contains a daybed for visiting grandchildren. The other is festooned with a guitar collection. Dusky grass-cloth in the Primary Bedroom offers a moody contrast to the bright public spaces. Just past the front entry, a tokonoma-like Powder Room concentrates the aesthetic currents of the apartment into a diminutive Gesamtkunstwerk.

Project: SoHo CONDO

Styling: MICHELLE ZACKS DESIGNS


Photos: TOM SIBLEY

Location: NEW YORK CITY

2_180_6th_ave__0110.jpg
3_180_6th_ave__05.jpg
4_180_6th_ave__0115.jpg
5_180_6th_ave__065.jpg
5A.png
6_180_6th_ave__095.jpg
7_180_6th_ave__0100.jpg
8_180_6th_ave__0105.jpg
9_180_6th_ave__090.jpg
10_180_6th_ave__060.jpg
11_180_6th_ave__055.jpg
12_180_6th_ave__085.jpg
13_180_6th_ave__075.jpg
14_180_6th_ave__080.jpg
15_180_6th_ave__070.jpg
16_180_6th_ave__0125.jpg
17_180_6th_ave__0130.jpg
18_180_6th_ave__0135.jpg
19_180_6th_ave__010.jpg
20_180_6th_ave__030.jpg
21_180_6th_ave__040.jpg
22_180_6th_ave__045.jpg
23_180_6th_ave__050.jpg
24_180_6th_ave__020.jpg