The entry court for this Bahamas home foreshadows an exploration of architectural and natural thresholds. From car height, a glimpse of the pool and the ocean is visible through an elevated bedroom wing. A meandering drive leads to four wings which repose at the transition of lush greenery and ocean sand. An open yet clearly-defined Living Area, Game Room, Dining Area and Kitchen hinge between two bedroom wings. The structure of the wings promotes privacy for all and creates a more intimate scale within a large house. A sand-colored rammed earth base grounds the home, with abstract white stucco volumes hovering above. Framed views, accessibility to the outdoors, and adjacencies of grand and intimate spaces characterize the Living Area. Upon reaching the dramatic ocean terrace, you can look directly through the home to the wooded landscape from which you emerged.

Project: BAHAMAS BEACH HOUSE

Renderings: PAUL BLACKBURN

Location: BAHAMAS

⮞ NEXT PROJECT          ⮝ TOP          ⮜ MENU