A 1935 apartment that had seen better days has been transformed into the personal residence of Christopher Rawlins. Alternating planks of maple and zebrawood recall the geometric patterning of this Streamlined Moderne building. Curved ceilings outwardly enhance spatial transitions as they conceal ductwork within.

 

Upon stepping into the sunken living area, an open kitchen is revealed where the master bedroom was once located. The Corian countertop traces a continuous line from the ceiling to the floor, a seamless and restful foil for the vivid filigree of the zebrawood elements. The compact bathroom takes it cues from yacht design. Although the bedroom is spacious, the sleeping area is a tailored and intimate space.

 

This project won a Special Mention in the Architizer Awards.

Project: THE ARCHITECT'S RESIDENCE

Photos: TOM SIBLEY

Location: NEW YORK CITY

⮞ NEXT PROJECT          ⮝ TOP          ⮜ MENU